npfdh2fxf44exrsne3qzwloyv7ugxcncfqzhex5inijyaibtagqa.mx-verification.google.com.
top of page
Fixed copy 2_edited.jpg

ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα της«Γ. Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ» αποτελείται από μάχιμους υψηλά καταρτισμένους δικηγόρους με βαθιά γνώση της αγοράς και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανάγκες του κάθε εντολέα. Γνωρίστε την ομάδα μας.

Giorgos.jpg

Γιώργος Ν. Θεοδωρόπουλος

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος έχει σπουδάσει νομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1995 ξεκίνησε την πρακτική ενασχόληση με την δικηγορία και ήδη από το 1997 ασκεί μάχιμη δικηγορία, ιδρύοντας το πρώτο δικηγορικό γραφείο του στον Πειραιά. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της «Γ.Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» από το 2007 και εταίρο της μέχρι σήμερα.

 

Έχει χειριστεί επιτυχώς μεγάλο αριθμό αντιδικιών, προασπιζόμενος τα συμφέροντα των εντολέων του ενώπιον όλων των βαθμίδων δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας. Η πεποίθηση του ότι ο δικηγόρος οφείλει να έχει γνώσεις και εμπειρίες από όλους τους τομείς του δικαίου, σφυρηλατήθηκε και ενδυναμώθηκε από την πολυετή καθημερινή πρακτική με την δικαστική δικηγορία. Ήδη στο ενεργητικό του, προσμετράται η επιτυχής ενασχόληση του με πλήθος υποθέσεων αστικών αντιδικιών (ενδεικτικά μισθωτικές, γειτονικές, κληρονομικές διαφορές), εμπορικών αντιδικιών,, εργατικών διαφορών κ.α.

 

Επίσης έχει επί μακρόν ασχοληθεί και αποκτήσει ειδική εμπειρία επί ζητημάτων δικαίου ακινήτων (πωλήσεις, διαχειρίσεις, ανάπτυξη κα), δικαίου αποζημιώσεων (αποκατάσταση ηθικής βλάβης, ψυχικής οδύνης από ατυχήματα/δυστυχήματα όπως εργατικά, αυτοκινητιστικά κ.αλ.), τραπεζικού δικαίου και διαχείρισης επιχειρήσεων σε οικονομική δυσχέρεια.


Η επαγγελματική του δράση περιλαμβάνει επιπλέον άμεση και στενή ενασχόληση με τον επιχειρηματικό κλάδο, τον οποίο έχει υπηρετήσει και υπηρετεί είτε ως νομικός σύμβουλος εταιρειών με εμπορικό, ναυτικό, κατασκευαστικό, αναπτυξιακό σκοπό, εγχώριες και αλλοδαπές είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτών.

 

Ως επιχειρηματικός σύμβουλος παρέχει τις υπηρεσίες του με γνώμονα την πρόληψη νομικών σφαλμάτων, συγχρόνως δε την αποτελεσματική επίτευξη στόχων, προς τούτο και έχει αξιολογήσει ως ιδιαίτερα σημαντική την ικανότητα της διαπραγμάτευσης, την οποία καλλιέργησε γνωστικά και ανέπτυξε μέσα στις επαγγελματικές αντιδικίες.


Με σκοπό την εναλλακτική επίλυση των διαφορών, έξω από τις δικαστικές αίθουσες, το 2013 εκπαιδεύτηκε ως διαμεσολαβητής και κατόπιν εξετάσεων, πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως διαπιστευμένος διαμεσολαβητής.

 

Είναι μέλος σε αρκετές επιστημονικές, επαγγελματικές οργανώσεις καθώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟ.ΜΙ.ΔΑ), εκπροσωπώντας την στον Δήμο Πειραιά. Υπό την ιδιότητα του αυτή, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της συσταθείσας από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά τριμελούς Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων (αρθ.15 ν. 4013/2011).


Την επιστημονική του κατάρτιση εμπλουτίζει με συνεχείς συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια (ενδεικτικά Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπορικολόγων, διεθνή συνέδρια Ναυτικού Δικαίου κα) είτε ως σύνεδρος είτε ως ομιλητής. Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.


Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική
Γλώσσες εργασίας: Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική

Νάγια Ν. Θεοδωροπούλου

Η Νάγια Θεοδωροπούλου είναι Δικηγόρος Πειραιώς από το 1998 και εταίρος της δικηγορικής
εταιρείας “Γ.Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” από της συστάσεώς της το 2007. Διαθέτει πολυετή εμπειρία επί θεμάτων αστικού, εμπορικού, εταιρικού, ναυτικού, διοικητικού, τραπεζικού δικαίου και δικαίου χρηματοδοτήσεων, έχοντας στο ενεργητικό της, μεταξύ άλλων, μακροχρόνιες συνεργασίες με Τράπεζες, ναυτιλιακές επιχειρήσεις και εμπορικές εταιρείες.

 

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και έκανε την πρακτική της εξάσκηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γραφείο Νομικού Συμβούλου Υπουργoύ Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων).


Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη δικηγορία εξειδικευόμενη στο εμπορικό, τραπεζικό και ναυτικό δίκαιο, διατελώντας επί σειρά ετών (Οκτώβριος 1998 έως Ιανουάριος 2003) Νομική Σύμβουλος στα εν Ελλάδι γραφεία της Ολλανδικής Τράπεζας “ABN AMRO BANK N.V.” (Καλλιθέα, Αθήνα), της θυγατρικής της εταιρείας “ABN AMRO LEASING HELLAS A.E.” και λοιπών Ελληνικών θυγατρικών της, στις οποίες παρείχε in house τις υπηρεσίες της επί θεμάτων τραπεζικού δικαίου και ελέγχου εταιρικών πελατών, πάσης φύσεως δανείων και χρηματοδοτήσεων και τραπεζικών προϊόντων [ενδεικτικά λιανικής, εταιρικών/ναυτιλιακών πελατών, διαχείρισης διαθεσίμων (asset management) και ιδιωτικής τοποθέτησης (private banking)], χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing) εξοπλισμού, ακινήτων και αεροσκαφών, και εν γένει επί θεμάτων διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου της Τράπεζας και των θυγατρικών της.


Παράλληλα χειρίσθηκε επιτυχώς λοιπές υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου, κυρίως επί θεμάτων δικαίου συμβάσεων παντός τύπου (χρονομεριστικές, δικαιόχρησης, εμπορικής αντιπροσωπείας, διανομής κλπ.), σύστασης και λειτουργίας εταιριών, εταιρικών μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων, διενέργειας νομικών ελέγχων (corporate due diligence), επενδύσεων, αγοραπωλησιών ακινήτων, μεταβιβάσεων και νηολογήσεων πλοίων, βιομηχανικής ιδιοκτησίας και σημάτων, δικαίου ανταγωνισμού και προστασίας καταναλωτή. Από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, διατέλεσε in house Νομική Σύμβουλος της “HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε.” (πρώην “HELLAS FLYING DOLPHINS Α.Ν.Ε.”), της μεγαλύτερης τότε ακτοπλοϊκής εταιρείας στην Ελλάδα από πλευράς αριθμού πλοίων, με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.


Κατά την υπερδεκαετή απασχόλησή της από τη θέση αυτή, χειρίσθηκε ευρύτατο αριθμό και εξαιρετική ποικιλία υποθέσεων που αφορούσαν την λειτουργία της ανωτέρω εταιρείας, του Ομίλου εταιρειών της και των πλοίων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ενδεικτικά αγορές και πωλήσεις πλοίων, ναυπήγηση νέων πλοίων (Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοο HIGHSPEED 5, Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ MYKONOΣ, Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ), μετασκευή πλοίων (Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ, Ε/Γ-Ο/Γ HELLENIC VOYAGER), πάσης φύσεως εκναυλώσεις και ναυλώσεις πλοίων και εκναυλώσεις με option πώλησης πλοίων (Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοα HIGHSPEED 2 και HIGHSPEED 3), τραπεζικές χρηματοδοτήσεις/αναχρηματοδοτήσεις, κοινοπρακτικά και ομολογιακά δάνεια Ομίλου με παραχώρηση ναυτιλιακών υποθηκών και λοιπών εξασφαλίσεων, παροχή συμβουλών στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση του Ομίλου επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους καθώς και οργάνωση και τήρηση εταιρικών εγγράφων Ομίλου (πρακτικών Γ.Σ. μετόχων και Δ.Σ.) και τήρηση συναφών διατυπώσεων, σύνταξη μείζονων εμπορικών συμφωνιών με τρίτους (ενδεικτικά ανάθεση εκμετάλλευσης κυλικείων και χώρων εστίασης πλοίων στον Όμιλο EVEREST, εμπορικές συνεργασίες με εταιρείες τηλεπικοινωνιών VODAFONE & COSMOTE), υποθέσεις προστίμων/ελέγχων στην εταιρεία και στον κλάδο της ακτοπλοΐας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύνταξη συμβάσεων πρακτόρευσης πλοίων και λοιπών συμβάσεων σχετικών με τη λειτουργία των πλοίων (ενδεικτικά συμβάσεων ρυμούλκησης, προμήθειας καυσίμων κ.λ.π.), χειρισμός και επίλυση δικαστικών και εξωδικαστικών θεμάτων αναφυόντων από την καθημερινή λειτουργία των πλοίων του Ομίλου (ενδεικτικά απαιτήσεις επιβατών, θαλάσσια ρύπανση, επιβολή λιμενικών τελών, ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, διοικητικά πρόστιμα, εργατικές/ναυτεργατικές διαφορές κ.λ.π.). Από το Μάιο 2019 και μέχρι σήμερα απασχολείται ως νομική σύμβουλος μεγάλου ομίλου εμπορικών εταιρειών στην Ελλάδα, με πολυσχιδή δραστηριότητα.


Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια προς το σκοπό της συνεχούς επιστημονικής της κατάρτισης (ενδεικτικά Διεθνή Συνέδρια Ναυτικού Δικαίου του Δ.Σ.Π., συνέδρια Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, Εταιρείας Δικαστικών Μελετών κ.λ.π.).

Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική
Γλώσσες εργασίας: Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική

Naya.jpg
Stefanos.jpg

Στέφανος Π. Απέργης

Ο Στέφανος Απέργης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εντάχθηκε στο δυναμικό της «Γ.Ν ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» αρχικά ως ασκούμενος δικηγόρος και ήδη από το 2018 είναι μάχιμος δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.


Περαιτέρω, με έκδηλο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες προκλήσεις της νομικής επιστήμης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό νομικών συνεδρίων με τις ακόλουθες, μεταξύ άλλων, θεματικές: «Έγκλημα στον κυβερνοχώρο», «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)», «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Σωφρονιστικού Συστήματος», «Διαχείριση μεταναστευτικών ροών», «Νομικά ζητήματα χρήσης του Διαδικτύου», «Ζητήματα συνταγματικότητας της δημοσιονομικής πολιτικής» κ.α.


Συν τοις άλλοις, διατελεί ήδη από τον Φεβρουάριο 2022 έως και σήμερα Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Πειραιά.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική

Γλώσσες εργασίας: Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική

bottom of page